Over ONs

Wie zijn we

Professioneel Acteren Sinds 1996
Voor iedereen die acteren wil
Al ruim 20 jaar zijn wij een onafhankelijk acteerinstituut voor iedereen die wil leren acteren!

Internationale acteermethode
Wij hebben een speciale methode van acteren gecreëerd, die gebaseerd is op het bereiken van geloofwaardig, 'echt' spel.
Onze methode bestaat uit een mix van onze eigen internationale ervaringen, samen met de beste acteermethodes voor camera.

Al onze trainingen kenmerken zich door een professionele aanpak waarin er aandacht is voor ieders persoonlijke ontwikkeling.
Onder leiding van gediplomeerde en ervaren regisseurs en acteurs begeleiden we je stap voor stap naar het bereiken van jouw acteerdoel

Waarom RJBSTUDIO?
RJBSTUDIO is in 1996 opgericht, door acteur en regisseur Joost Buitenweg, als een onafhankelijk en vertrouwd punt, waar aankomende acteurs zich kunnen laten scholen in het acteervak.

Onze cursussen zijn speciaal gericht op iedereen die professioneel wil acteren en in korte tijd voorbereid wil worden op het werken als acteur.
Naast het werken aan geloofwaardig spel, besteden we ook aandacht aan: het doen van audities, het jezelf als acteur in de markt zetten en veel meer praktische informatie die je, naast je talent, nodig hebt om succesvol te acteren.

Onze methode werkt
Onze manier van werken resulteert er in dat vele ex-cursisten momenteel als acteur of actrice aan het werk zijn en een goede doorstroming vinden bij een van de toneelscholen, zowel nationaal als internationaal.
De vele enthousiaste reacties uit de pers en van onze (ex)cursisten bewijzen onze stelling: "Acteren kan je leren"

NOTE: Wij hebben bewust gekozen voor cursussen in de weekenden omdat wij uit ervaring weten dat, wanneer je echt verder wilt met het prachtige acteervak, je weinig hebt aan cursussen van 1 x in de week een paar uurtjes, waarbij je ook elke keer weer moet wennen aan elkaar en de les.
Je bent dan juist erg gebaat bij een cursus waarbij je lekker achter elkaar door kan gaan met acteren. Op die manier is je ontwikkeling veel intensiever en optimaler.

Acting

“I'm curious about other people. That's the essence of my acting. I'm interested in what it would be like to be you."

Meryl Streep
Actor - Academy Award winner
Joost Buitenweg
Acteur - regisseur
"Ik vind het erg belangrijk dat er een onafhankelijke cursus is waar gekeken wordt naar ieders persoonlijke talent.
Een cursus waar je niet het idee moet hebben auditie te doen, maar waar je kan werken aan je leerpunten.
Wanneer je namelijk het idee hebt auditie te moeten doen, ga je enkel laten zien wat je al kent. Het gevolg is dat je ontwikkeling stagneert.
Ik vind juist dat een cursus er voor is om nieuwe acteertalenten van jezelf te ontdekken en ontwikkelen.
Ik ben daarom van mening dat een onafhankelijk acteer-instituut de beste manier is om jezelf optimaal te ontwikkelen
"