Master Class

Masterclasses

Speciale cursussen
Regisseurs uit binnen- en buitenland
Omdat wij altijd op zoek zijn naar verdieping voor onszelf en onze cursisten organiseren wij geregeld masterclasses of gastlessen van (bekende) acteurs/regisseurs uit binnen- en/of buitenland.
Binnenkort organiseren wij weer een unieke Masterclass met een regisseur van de Actorsstudio uit Hollywood! - Klik hier voor meer informatie -

Deze speciale workshops zijn verschillend qua duur of inhoud en zijn een aanvulling op ons overige aanbod.
Zo hebben we masterclasses georganiseerd over Method-acting, Meisner, Strassberg of onderdelen van hun methodes.
We zullen je via onze nieuwsbrief op de hoogte houden van deze speciale lessen.

Op onze video-pagina staat bijvoorbeld een impressie van de Masterclass, die acteur/regisseur Andre Landzaat gaf.
Andre is een lifetime member van de Actorsstudio en kwam speciaal over vanuit de Lee Strassberg Actors Studio in Hollywood!
Zoals iedereen wellicht weet hebben vele grote acteurs en Academy Awards winnaars les gehad in de Actors Studio. (Meer informatie over The Actors Studio staat hier)
Tijdens deze intensieve Actingcourse vertelde Andre over zijn ervaringen met Lee Strassberg en het werken in Hollywood.
Daarnaast kregen wij een speciaal kijkje in de keuken van de Actorsstudio door middel van oefeningen en opdrachten die speciaal daar zijn ontwikkeld.
We hebben het gehad over het werken in Hollywood, over de waarde van The Method en over de verschillen en overeenkomsten tussen de methodes van Stella Adler en Sanford Meisner.
- We hebben diverse oefeningen gedaan, waaronder een oefening die Lee Srassberg zelf heeft ontwikkeld, te weten: de "song and dance" exercise. Dit was een favoriete oefening van Jack Nicholson.
- Een van de pijlers van methodacting is sense memory. We hebben uitleg, tips & tricks gegeven.
- Verder hebben we gewerkt met improvisaties en met scénes vanuit de acting-classes van de Actorsstudio.

Biografie - Andre Landzaat
Andre ging ongeveer 40 jaar geleden naar New York om de privéklassen van Lee Strasberg in Carnegie Hall te volgen.  Gedurende die tijd was hij ook aanwezig bij de Actors Studio, waar hij o.a. acteurs zoals Al Pacino, Robert de Niro, Dustin Hoffman en Harvey Keitel mee maakte voordat ze bekend werden. In Los Angeles heeft hij een Soap Opera Award ontvangen voor het spelen van Tony Cassadine in de series "General Hospital" waar toen Elizabeth Taylor zijn schoonzuster speelde.
Sinds geruime tijd is hij een life time member van de Actors Studio en geeft hij les in method acting aan het Lee Strasberg Theatre and Film Institute in West Hollywood.

 

Quote on Acting

“Mijn poging is om de studenten te helpen om vrij genoeg te kunnen komen, zodat het lichaam, het hoofd, de stem, de gedachten, de spirit allemaal samen kunnen komen in een volle en ware uitdrukking. Om de schrijvers woorden je eigen kleur te kunnen geven, met een interessant gedrag en verbeelding.  Dan pas ben je uniek als een acteur. "

Andre Landzaat
Actor/director - Lifetime member Actorsstudio
Joost Buitenweg
Optimale ontwikkeling
"Ik vind het erg belangrijk dat er een onafhankelijk punt is waar ruimte is voor ieders persoonlijke talent en persoonlijke ontwikkeling.
Een plaats waar je niet het idee moet hebben auditie te doen, maar kan werken aan je leerpunten. Wanneer je namelijk het idee hebt auditie te moeten doen, ga je enkel laten zien wat je al kent. Het gevolg is dat je ontwikkeling stagneert.
Ik vind juist dat een cursus er voor is om nieuwe acteertalenten van jezelf te ontdekken en ontwikkelen.
Ik ben daarom van mening dat een onafhankelijk acteer-instituut de beste manier is om jezelf optimaal te ontwikkelen
"